'Google profiteert van filmpiraterij'

Diverse mediabedrijven verwijten Google te profiteren van piraterij. De zoekmachine zou geld verdienen aan advertenties voor websites met illegaal aangeboden films. Volgens de bedrijven, waaronder News, Sony en Time Warner, heeft Google doelbewust webverkeer doorgeleid naar sites met illegale films.

Dit kwam aan het licht tijdens een rechtszaak tussen eerdergenoemde mediabedrijven en twee verdachten. Uit de zaak bleek dat Google een hechte band had met de twee beheerders van de websites en advertentieruimte aan hen verkocht, zo meldt The Wall Street Journal. Google heeft inmiddels procedures in het leven geroepen om herhaling van een dergelijk voorval te voorkomen.

Google is momenteel in gesprek met de mediabedrijven over het aanbod van auteursrechtelijk beschermd materiaal op Google-sites, zoals Youtube. De mediabedrijven zeggen jaarlijks miljarden dollars verlies te maken door internetpiraterij en vinden dat Google geen controle heeft op wat er gebeurt op zijn sites. Daarom overwegen zij een Youtube-tegenhanger te starten met legale content.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!