AH opent meeste nieuwe winkels

Albert Heijn heeft het afgelopen jaar de meeste nieuwe winkels geopend. De supermarktketen heeft in 2006, vooral dankzij de overname van Konmar, 31 nieuwe supermarkten en XL's toegevoegd aan het winkelbestand. Daardoor beschikt het concern in Nederland nu over 710 supermarkten en grote AH XL's, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau AC Nielsen.

Ook Plus heeft flinke winst geboekt. De formule telde eind december 238 supermarkten; een toename van 25 ten opzichte van begin 2006. Na Plus komt Jumbo dat vorig jaar 18 supernieuwe vestigingen opende. De teller van Jumbo stond eind 2006 op 94. Van de landelijk opererende formules gingen Super de Boer en C1000 in aantal winkels terug. Vooral de formule van Laurus leed gevoelig verlies. Het aantal supermarkten met de naam Super de Boer op de pui daalde van 384 naar 358. Bij C1000 bleef de schade beperkt tot een verlies van 6 winkels. 

Duitse discounters Aldi en Lidl gingen er op vooruit. Opvallend is dat de groei bij Aldi harder gaat dan bij Lidl. Aldi voegde in 2006 in totaal 16 winkels toe en beschikt nu over 429 filialen in Nederland. Lidl kreeg er vorig jaar 13 vestigingspunten bij en staat in totaal op 249 winkels. Het totaal aantal supermarkten daalde in 2006 van 4836 naar 4782.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!