Onze zuiderburen kiezen steeds meer voor gezonder eten en de buitenlandse keuken. Dat blijkt uit onderzoek van Delhaize België in samenwerking met Roularta onder 4.500 Belgen.

De groep respondenten betrof zowel klanten als niet-klanten van de supermarktketen Delhaize. Uit het onderzoek kwamen een paar belangrijke feiten naar voren, die Delhaize kunnen helpen bij het vaststellen van het assortiment.

Zo blijkt 58 procent van de Belgen boter als bakmiddel steeds meer te vervangen door een ander product. Olijfolie is in de afgelopen vijf jaar bijvoorbeeld steeds populairder geworden. Ook pasta en wokgerechten zijn populairder geworden onder consumenten. De opkomst van die producten gaat ten koste van de gekookte aardappel.

Verder wordt er meer vis en vers fruit gegeten. Volgens Delhaize is de hogere visconsumptie mogelijk, omdat de vleesconsumptie afneemt. Van de buitenlandse keukens vallen vooral de Chinese en de Italiaanse in de smaak. Bij de Chinese keuken kiest de Belg vaak voor afhaalrestaurants. Ook de Mexicaanse, Indische, Thaise en Japanse keukens zijn populair. Gezondheid is voor de Belgische consument erg belangrijk. 93 procent zegt gezonde voeding bovendien lekker te vinden.