De eigenaren van het Nederlandse jeansmerk Gsus startten dertien jaar geleden een eigen winkel in Arnhem. De winkel werd Heavens Playground genoemd en bestaat nog steeds.

Roemer Zonneveld, verantwoordelijk voor de retailtak van Gsus binnen de Benelux, vertelt dat het personeelsbeleid sterk is gericht op de verkoop en de omgang met klanten. “In veel winkels word je als een nummer bediend of zelfs helemaal niet bediend. Door trainingen maken we onze medewerkers ervan bewust dat ze klanten actief benaderen. Door ze te begroeten en op een leuke, ongedwongen manier te helpen. Elk verkoopteam bestaat daarnaast uit verschillende karakters. Het zijn veelal mensen met een creatieve achtergrond en studenten aan bijvoorbeeld kunstacademies. Qua uurloon zitten we net iets hoger. Verder letten we niet op leeftijd. Personeel moet vooral iets toevoegen. Hierdoor zijn de loonkosten hoger, maar dat wordt ook terugverdiend.” Momenteel zijn er negen Heavens Playgrounds in Nederland. Recent opende de tweede in Amsterdam en ook een in Amersfoort. Binnenkort gaat in Alkmaar de tiende winkel open.

Meer lezen over Heavens Playground? Lees dan het volledige artikel in het maartnummer van RetailTrends. Een gratis proefnummer van RetailTrends kunt u hier aanvragen. Voor een jaarabonnement klikt u hier.