Kleine winkelier probleem in logistiek proces

Winkeliers spelen een grote rol in de verbetering van het distributievraagstuk. Bewustwording hiervan is van belang. Dat concluderen vier studenten van de Universiteit van Amsterdam na onderzoek naar stedelijke distributie in de hoofdstad.

Vooral kleinere winkeliers zorgen voor problemen in de stedelijke distributie, omdat men niets weet van het logistieke proces, zo stellen de onderzoekers. Dit in tegenstelling tot grotere collega`s die worden gedwongen het gehele logistieke proces te volgen.

De focus van de kleine winkelier is alleen gericht op de verkoop van goederen, niet op de aankoop ervan. Kleine vrachtwagens bijvoorbeeld verminderen weliswaar de overlast voor omwonenden, maar zorgen ook voor meer transportbewegingen om de bevoorrading te faciliteren.

Ook de flexibiliteit van kleinere winkeliers laat vaak te wensen over. Vaak openen zij pas om half tien in de ochtend hun zaak, terwijl de venstertijden tot elf uur `s ochtends gelden. De bevoorradingstijd is hierdoor zeer beperkt. Daarom zijn er bindende afspraken nodig om winkeliers te verplichten mee te laten denken in de verdere ontwikkeling van het logistieke proces.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!