Supermarktconcern Ahold heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar een nettowinst geboekt van 240 miljoen euro, tegenover 108 miljoen een jaar eerder. Dat maakte de onderneming donderdag bekend. Het winstcijfer is beter dan verwacht; analisten gingen uit van een winst van 169 miljoen euro.

Eerder al maakte de onderneming de omzet bekend. Die kwam in het vierde kwartaal uit op 10,4 miljard euro, een daling van drie procent. Over heel 2006 kwam de omzet uit op 44,9 miljard euro. Dat is een stijging van twee procent vergeleken met 2006.

Ahold maakte voorts bekend dat het voor drie miljard euro aandelen gaat inkopen. Dat is 1 miljard euro meer dan aanvankelijk de bedoeling was. Hoe het aandelenprogramma er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. Het supermarktconcern verwacht voor het lopende jaar een operationele winstmarge te behalen van tussen de 4 en 4,5 procent.

Ahold wil dit jaar ook dividend uitkeren. Het gaat hierbij alleen om preferente aandelen. Houders van gewone aandelen krijgen niets.