Het Amerikaanse softwareconcern Microsoft praat met Yahoo over een overname van het internetbedrijf. Volgens The Wall Street Journal bevinden de besprekingen zich nog in een pril stadium. De Amerikaanse zakenkrant merkte daarbij op dat beide partijen vorig jaar ook al met elkaar spraken. 

The New York Post, die als eerste melding maakte van hernieuwde onderhandelingen, heeft gemeld dat Microsoft een aantal maanden geleden een bod heeft gedaan op Yahoo. De krant hing er een prijskaartje van vijftig miljard dollar (36,8 miljard euro) aan. Microsoft en Yahoo praten nog steeds met elkaar, aldus de krant.

Een overname van Yahoo zou voor Microsoft een mogelijkheid zijn om zijn achterstand op Google te verkleinen. Het concern heeft in die strijd al diverse tegenslagen te verwerken gekregen. Zo kaapte Google de videosite YouTube en het advertentiebedrijf DoubleClick voor de neus van Microsoft weg.

Microsoft moet bij een overname van Yahoo wel een oplossing zien te vinden voor eventuele bezwaren van de mededingingsautoriteiten.