Consumentenbond waarschuwt voor 'gezond' brood

Meergranenbrood is niet gezonder dan bruin- of volkorenbrood. Dat stelt de Consumentenbond dinsdag op basis van een steekproef, waarbij vier broodsoorten van onder meer supermarkten met elkaar werden vergeleken.

“Een grof uiterlijk en de suggestieve naam zeggen niets over het gehalte aan voedingsvezels”, aldus de bond. Het ministerie van Volksgezondheid moet volgens de belangenorganisatie in de warenwet een omschrijving opnemen voor de term meergranen zodat consumenten niet langer misleid worden.

Tijdens de steekproef vergeleken de onderzoekers van de Consumentenbond broden bij acht supermarktketens en vier andere winkels. De bond kwam er achter dat de hoeveelheid vezels bij volkorenbrood (fijn, grof en allison) altijd rond de zeven gram per honderd gram schommelt. Bij meergranenbrood zijn de verschillen daarentegen erg groot. Zo bevatten de meergranenboterhammen van Super de Boer en Aldi twee keer zo veel voedingsvezels als de meergranenvariant van Lidl. Het laatste brood zou meer lijken op witbrood dan op volkorenbrood.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!