‘Bevoorrading supermarkten op de schop’

Nederlandse supermarkten moeten hun bevoorrading flink herzien. Alleen dan kan men tot grotere efficiency en lagere kosten komen. Supermarkten dienen hiertoe onder meer grotere orders in één keer af te nemen bij hun leveranciers.

Dat stelt bedrijfskundige Piet van der Vlist in zijn proefschrift `Synchroniseer de retail supply chain`, waarop hij vrijdag promoveerde aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit.

Na recente problemen van Albert Heijn en Jumbo met het vullen van de schappen ontstond discussie over de spreiding en bevoorrading van supermarkten. Beide ketens zijn van mening dat de overheid vaag beleid voert door enerzijds wel winkels in de binnensteden te willen, maar niet voor de benodigde venstertijden voor de bevoorrading van de winkels te zorgen.

Voorts is er onvrede over het verkeers- en vergunningenbeleid: “We worden gedwongen binnen de bebouwde kom te zitten, hoewel dat winkel- en verkeerstechnisch nauwelijks haalbaar is”, vindt directeur Frits van Eerd van Jumbo Supermarkten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!