Een vertrekkende directeur en het veertigjarig jubileum: er gebeurt veel bij elektronicaformule Expert. Ook kwam het bedrijf onlangs voor de veertiende keer als retailer met de beste service uit de bus, zo bleek uit het jaarlijkse onderzoek van TNS-NIPO naar de bekendheid en dienstverlening van de elektronicabranche.

Het vertrek van directeur Henk de Vreeze is een domper op de feestvreugde. De Raad van Commissarissen van de onderneming en De Vreeze maakten eind vorige week bekend dat het dienstverband per 1 juli wordt beëindigd. Reden hiervoor is een verschil van inzicht over de invulling van het beleid binnen de ontwikkelde strategie. Dat heeft Stephen Smits, manager finance en IT van de Nederlandse Expert Groep, bevestigd.

De Vreeze stond sinds oktober 2003 aan het hoofd van de elektronicaformule. Eerder was hij werkzaam voor Hema en bouwmarktformule Formido. Inmiddels is een procedure gestart om een opvolger te vinden. Gedurende deze periode wordt de dagelijkse operationele aansturing gedelegeerd aan het Managementteam, onder leiding van Smits.

De jubileumactiviteiten ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van Expert gaan onderhand in volle omvang door. De jubileumcampagnes hebben de marktpositie van Expert versterkt, zegt onderzoeker Gfk. De formule verwacht op basis van dit succes en met de plannen voor de tweede helft van 2007 een bijzonder jubileumjaar te beleven.

Klik voor meer informatie hier en hier.