De detailhandel heeft in mei van dit jaar 1,9 procent meer omzet geboekt dan in mei 2006. Dat is vooral toe te schrijven aan hogere prijzen. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend heeft gemaakt.

De omzetgroei in mei is duidelijk lager dan in de eerste maanden van dit jaar. Voor een belangrijk deel hangt dit samen met de hoge omzet in mei van vorig jaar. In mei dit jaar boekte de non-foodsector een half procent meer omzet dan een jaar eerder. De artikelen van de non-foodwinkels waren twee procent duurder. Het omzetvolume was anderhalf procent kleiner dan een jaar eerder.

De winkels in consumentenelektronica boekten in mei 2007 de hoogste omzetgroei van de non-foodbranches. De omzet in deze winkels nam toe met 6,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. In april leden detaillisten in consumentenelekronica nog een omzetverlies.Als enige in de non-food noteerden de kledingwinkels een omzetafname. In maart en april van dit jaar behaalden deze winkels nog de hoogste groeicijfers van de non-foodsector. Door het warme en zonnige weer in maart en april lijken de voorjaarsverkopen naar voren geschoven te zijn.

De winkels in voedings- en genotmiddelen realiseerden in mei 2007 ruim vier procent meer omzet dan een jaar eerder. De prijzen stegen ruim één procent, het volume nam met bijna drie procent toe. Vooral de supermarkten boekten meer omzet dan een jaar eerder.