Weer pinpasfraude bij tuincentrum

Bij een tuincentrum in het Friese Harlingen is pinpasfraude ontdekt. Van zeker acht mensen uit Harlingen werd afgelopen week geld van de rekening gehaald, kort nadat zij met hun pinpas iets hadden gekocht bij het tuincentrum.

Bedragen variërend van enkele honderden euro's tot meer dan duizend euro werden vanuit het buitenland van de rekeningen geboekt, meldt de politie. De acht slachtoffers van de fraude hebben aangifte gedaan.

Tweeënhalve week geleden werd ook al pinpasfraude bij een tuincentrum ontdekt. Ruim tweehonderd slachtoffers raakten toen in het Zuid-Hollandse Pijnacker bedragen tot 750 euro kwijt. Het totale bedrag dat bij het zogenoemde skimmen werd buitgemaakt is onbekend. De politie in Friesland zegt geen verband tussen de twee zaken te zien.

Bij het skimmen wordt doorgaans een voorzetgleuf op de originele gleuf van de betaalautomaat geplaatst. Als iemand vervolgens zijn pinpas in het apparaat stopt, worden de gegevens van de magneetstrip gekopieerd. De pincode die wordt ingetoetst, wordt bijvoorbeeld afgekeken met een minicamera.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!