Het doek is gevallen voor de culinaire winkelketen Oil & Vinegar. De directeur hoopt op een doorstart met een nieuwe eigenaar. Door het faillissement sluiten in elk geval drie Nederlandse vestigingen hun deuren. Deze zijn niet in handen van franchisenemers. Ook in Duitsland, de Verenigde Staten en Engeland zullen winkels worden gesloten. De winkels van franchisenemers gaan voorlopig zoveel mogelijk door.

Oil & Vinegar is een franchiseketen met meer dan dertig winkels in Nederland en enkele vestigingen in het buitenland. Klanten kunnen hier onder meer olie en azijn van de tap kopen, maar ook kookboeken en keukengerei. Volgens algemeen directeur Koster van de houdstermaatschappij is Oil & Vinegar ten onder gegaan aan kapitaalgebrek. “Op het hoofdkantoor moesten we gezamenlijke acties vooruit betalen en een duur computersysteem aanschaffen", zegt hij.

De directie heeft lange tijd gezocht naar een nieuwe eigenaar, maar tot nog toe zonder succes. "We zijn anderhalf jaar bezig geweest met een buitenlandse partij, maar die kon niet alle zaken op een rij krijgen." Koster praat nog met een Nederlandse winkelketen, waarvan hij de naam niet wil noemen. "We hopen op een doorstart, maar we zijn sterk afhankelijk van de curator die het faillissement afhandelt. Misschien wil die het merk verkopen."