HEMA wil met de stichting Mediamatic overleggen over de doorgang van het culturele project El HEMA. Hiermee komt het warenhuis terug op dreigementen aan het adres van de makers van de Arabische tentoontstelling. Vrijdag nog riep de warenhuisketen de culturele instelling Mediamatic in Amsterdam op onmiddellijk te stoppen met het kunstproject, waarin een Arabische tegenhanger van de winkel wordt getoond. Nu wil de HEMA samenwerken.

Het warenhuis heeft de initiatiefnemers aangeboden samen te onderzoeken hoe de expositie toch kan blijven doorgaan. 'Aangezien HEMA sympathie heeft voor kunstzinnige initiatieven, reikt HEMA de stichting de helpende hand' staat in een verklaring.
De HEMA blijft wel bij het standpunt dat de merk- en auteursrechten worden aangetast. Het warenhuis zegt echter te hopen op een positieve reactie van Mediamatic, zodat beide partijen kunnen overleggen over hoe de expositie er tot ieders tevredenheid toch kan komen.

De tentoonstelling in het Post CS-gebouw in Amsterdam moet op 25 augustus beginnen. Het project gaat over de vraag hoe een Arabische HEMA eruit zou kunnen zien. De oosterse versie van de bekende winkelketen verkoopt bijvoorbeeld halal rookworst, Arabische chocoladeletters, een Arabische Jip en Janneke, voordelige hoofddoekjes van goede kwaliteit en drie palestijnensjaals voor de prijs van twee.

Lees ook: HEMA boos over 'El HEMA'