CBL steunt alcoholplan PvdA

Het CBL is enthousiast over het plan van de PvdA om alcoholbezit door jongeren onder de zestien strafbaar te stellen. Dat laat de organisatie in een persbericht weten.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel pleit al jaren voor een dergelijk verbod, omdat de handhaving van de leeftijdsgrens voor alcohol voor supermarkten zo eenvoudiger wordt. ‘Als iemand die nog geen zestien is, op een brommer rijdt, stel je toch ook niet de verkoper van de brommer aansprakelijk. Jongeren moeten direct met de gevolgen voor hun eigen gedrag worden geconfronteerd. Zestien jaar is de norm’, stelt het CBL.

Supermarkten verspreidden de afgelopen weken een miljoen folders. Hierin worden ouders gewaarschuwd voor de gevaren van alcohol voor jongeren. Om er voor te zorgen dat supermarkten de leeftijdsgrens nog beter kunnen naleven start de branche binnenkort met de certificering van kassamedewerkers. Met de training ‘Soms moet je nee verkopen’ worden de medewerkers geïnformeerd over de regels voor de verkoop van alcohol en tabak.

Het idee de alcoholverkoop aan een vergunningenstelsel te binden kan op minder steun rekenen van het CBL. Het vreest voor administratieve rompslomp. Een strikte handhaving van de leeftijdsgrens en de bijbehorende hoge boetes bij overtreding zouden het vergunningenstelsel overbodig maken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!