Autofabrikant PSA Peugeot Citroën zag het afgelopen half jaar zowel de winst als de omzet groeien. De op een na grootste autobouwer van Europa behaalde een nettowinst van 492 miljoen euro, dat is een stijging van meer dan zestig procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De omzet ging met 5,9 procent omhoog tot 30,8 miljard euro.

Door een goede verkoop van nieuwe automodellen, zoals de Peugeot 308 en de Citroën C4 Picasso, steeg de Europese verkoop over de afgelopen zes maanden met 0,7 procent tot 1,28 miljoen. Het Franse concern kon onder meer profiteren van een verbeterde Europese verkoop en kostenbesparingen, blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers.

De hogere kosten voor grondstoffen konden worden opgevangen door verbeteringen bij de productiviteit en de inkoop. Ook verhoogde het bedrijf de prijzen. De in februari aangetreden bestuursvoorzitter Christian Streiff heeft dit jaar al 4800 banen geschrapt bij het concern in Frankrijk om de vaste kosten met dertig procent terug te brengen.