H&M opent online shop in Duitsland

De Zweedse moderetailer H&M opent vanaf volgende week een online webwinkel in Duitsland. Ook in Oostenrijk gaat een H&M-site de lucht in.

Nederland was het eerste niet-Scandinavische land waar H&M producten via internet verkocht. “Het Nederlandse internetklimaat is vergelijkbaar met het Zweedse, vandaar dat we Nederland als eerste land kozen. Nu gaan we uitbreiden naar landen waar internet ook in de cultuur verweven is. In Duitsland is het afzetgebied van H&M het grootst en wordt veel gebruik gemaakt van internet. De online shop is dus een logische stap”, aldus een woordvoerster van het bedrijf.

Het internationale distributiecentrum van de online shop, gevestigd in Polen, is gescheiden van de bevoorrading van de H&M-winkels. “Kleding en accessoires komen uit Polen. Het kan dus voorkomen dat er zoveel slippers in Duitsland worden verkocht, dat ze op de Nederlandse website ook niet meer te verkrijgen zijn", aldus de woordvoerster. Tegelijk met de internetsite wordt ook de catalogus gelanceerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!