Kwartaalwinst Delhaize beter dan verwacht

Detailhandelsconcern Delhaize heeft over het tweede kwartaal van 2007 een nettowinst geboekt van 62,9 miljoen euro. Dat is flink minder dan de 96,6 miljoen euro van het uitzonderlijk sterke tweede kwartaal van 2006, maar iets beter dan de gemiddelde analistenverwachting.

Ook de omzet klopte de voorspellingen van de analisten, met 4,812 miljard euro tegen een verwachting van 4,803 miljard euro. De bedrijfswinst (EBIT) klokte af op 248,9 miljoen euro, daar waar analisten hadden gerekend op 225,9 miljoen euro.

Die omzetcijfers liggen 0,4 procent lager dan vorig jaar, en dat is zo goed als volledig te wijten aan de verzwakking van de dollar. Aan ongewijzigde wisselkoersen zou de omzet met 4,7 procent gestegen zijn, vooral gedragen door de omzetgroei in de VS.

De stevige daling van de nettowinst ten opzichte van vorig jaar heeft in de eerste plaats te maken met de schuldherschikking die Delhaize Group doorvoerde voor de Amerikaanse afdeling. Zonder die eenmalige kosten zou de nettowinst uit voortgezette activiteiten met 35,6 procent gestegen zijn over het tweede kwartaal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!