‘Snelle fotoservice slecht en duur’

De afdrukkwaliteit van foto's bij een 1-uurservice of fotozuil laat flink te wensen over. Dat constateert het AD zaterdag op basis van een uitgebreide fototest.

De krant bestelde op 44 adressen foto's. Een panel van deskundigen gaf de snelle fotoservices bijna allemaal een onvoldoende. Foto's bleken niet in de juiste kleur te zijn afgedrukt of amper contrast te hebben. Ook de prijzen verschillen sterk. Voor 35 afdrukken vraagt de goedkoopste aanbieder 2,79 euro. De duurste foto's kosten 18,39 euro.

Bij zeven van de onderzochte winkels werd gebruikgemaakt van de 1-uurservice of printer. Alleen Mediamarkt scoort met een 6,5 een voldoende. Kruidvat levert volgens de onderzoekers de slechtste foto's uit de zuil en krijgt een 1,3. Foto's zouden te blauw zijn en strepen bevatten.

Foto's waarop één of enkele dagen moet worden gewacht, scoren qua kwaliteit een stuk beter, concluderen de onderzoekers. Opvallend genoeg komt telefoonwinkel BelCompany als beste uit de test. De kwaliteit van deze foto's wordt beloond met een 8,5. Kruidvat scoort hier overigens een 7,6.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!