Volgens Marck Mulder, directeur van Dyzle, een bedrijf in meet- en controlesystemen, is dit euvel gemakkelijk te verhelpen. “Veel supermarkten werken met verouderde handmatige registratiesystemen. Nieuwe en geavanceerde informatietechnologie registreert de temperatuur in koelingen en vriezers, alarmeert direct bij een te hoge temperatuur en bewaakt daarmee de voedselveiligheid.”
Bij nieuwe temperatuurregistratiesysteem wordt gewerkt met draadloze RFID-technologie. De gegevens hieruit zijn altijd toegankelijk via het internet en er kan via e-mail en sms worden gewaarschuwd wanneer bijvoorbeeld de stroom uitvalt of wanneer de temperatuur onder of boven de toegestane waarden raakt. Hiermee wordt bederf en uitval voorkomen en de kwaliteit van voedingsmiddelen gegarandeerd.
‘Warme koeling in super te voorkomen’
Gepubliceerd op 20 augustus 2007 om 00:00
De temperatuur van koelingen is in veel supermarkten niet op orde. Dat bleek onlangs uit onderzoek van de Consumentenbond. In zes procent van de onderzochte koelingen bleek de temperatuur hoger dan de warenwet toestaat.
Reacties 0