Winkelier checkt nieuw personeel op fraude

Winkeliers raadplegen steeds vaker het waarschuwingsregister waarin frauderende personeelsleden zijn opgenomen. In de eerste zes maanden van dit jaar checkten winkeliers de 'zwarte lijst' al vaker dan in heel 2006. Dat zegt de secretaris van de stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) woensdag in De Telegraaf.

Vandaag wordt het jaarverslag van de stichting gepubliceerd. Daaruit zou blijken dat het register in het eerste halfjaar dertienduizend keer is geraadpleegd, tegen tienduizend keer in heel 2006. Jaarlijks wordt voor bijna tweehonderd miljoen euro door eigen personeel gestolen. De FAD zegt dat in de eerste helft van 2007 net zoveel fraudeurs aan de lijst zijn toegevoegd als in heel 2006. Het gaat om 145 criminele werknemers.

Het waarschuwingsregister dient als hulpmiddel bij het screenen van nieuwe medewerkers. Dat kan gaan om winkelpersoneel, maar ook om nieuwe directieleden. Met behulp van een code kan de integriteit van de sollicitant snel worden gecontroleerd. Ruim zestig grote ketens van supermarkten, drogisterijen, elektronicawinkels, bouwmarkten en kledingzaken zouden van de lijst gebruikmaken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!