‘Lelystad online handelshoofdstad van Nederland’

Inwoners van Lelystad zijn de meest fervente online-verkopers van Nederland. Op Marktplaats.nl staan 42 duizend advertenties uit Lelystad, een recordaantal, aldus de website.

De site onderzocht welke steden en straten er uitspringen wat betreft advertenties op de site. “Opvallend is dat op provincieniveau de handelshoofdsteden niet de geijkte grote steden zijn zoals Den Haag, Utrecht en Maastricht, maar juist de wat kleinere dorpen als Damwoude, Sluis, Sint Hubert en Winkel”, aldus Oscar Diele, directeur van Marktplaats.

Naast de handelshoofdsteden werden ook de drukste handelsstraat, de populairste rubrieken en typische producten per provincie onderzocht. Zo staat Limburg bekend om zijn Franse lesboeken, Friesland om zijn centrifuges en Zuid-Holland om zijn KLM-huisjes (Delfts Blauw). Voor bakfietsen kan men het best in Noord-Holland terecht, terwijl in Flevoland veel Flippo's te vinden zijn. Elke dag worden er meer dan 185 duizend nieuwe advertenties op de website geplaatst. Op elk willekeurig moment telt Marktplaats 4,5 miljoen advertenties, variërend van huisraad tot auto's. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!