De directie van eBay Nederland wordt op twee plaatsen gewijzigd. Algemeen directeur Bob van Dijk en marketingdirecteur Oscar Diele verlaten het concern per 1 oktober.

Van Dijk wordt operationeel directeur Rubrieksadvertenties bij de Noorse uitgever Schibsted, in Nederland bekend van Z24.nl, de online financieel-economische uitgave van RTL Nederland en FD Mediagroep. Marketingdirecteur Oscar Diele treedt in dienst bij TomTom, waar hij verantwoordelijk wordt voor de verkopen via het web.

Van Dijk zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Operationeel directeur Martin Kroon neemt tijdelijk zijn functie over. Francine van Dierendonck vervangt Diele en wordt verantwoordelijk voor de marketingactiviteiten van eBay Nederland en bedrijfsonderdeel Marktplaats.nl. Diele: “Bij TomTom ga ik ook weer aan de slag met een jong, enthousiast team, net als bij eBay. Ik ga me richten op online verkoop wereldwijd, een gebied waar nog relatief weinig aan gebeurt. Ik ben blij weer te kunnen bouwen.”

Het gelijktijdige vertrek van het tweetal berust volgens Diele puur op toeval. De afgelopen maanden werden beiden benaderd door hun nieuwe werkgevers.