De franchisenemers van Bakker Bart hebben acties aangekondigd. De ontevreden ondernemers voelen zich niet serieus genomen.

Opmerkingen van de Raad van Commissarissen van moederbedrijf Bart’s Retail hebben kwaad bloed gezet bij de franchisenemers. In een memo van afgelopen vrijdag, waarin het vertrek van algemeen directeur Rob Terstappen werd aangekondigd, liet de raad weten ‘de ontevredenheid niet te kunnen plaatsen.’ Hiermee geeft de raad een geheel ander signaal af dan in eerdere gesprekken, aldus het franchisebestuur.

De franchisenemers betalen vanaf vandaag niet langer voor franchisediensten die niet geleverd worden. “Tot er daadwerkelijk erkenning is voor onze problemen en hiervoor oplossingen zijn, blijven er acties van franchisenemers volgen”, aldus franchiseondernemer Wim Löbker.

De franchisenemers verwijten Bart’s Retail te lage marges en te hoge franchisebijdrages. Hierdoor zouden de franchisenemers geen reserves kunnen opbouwen. Een woordvoerder van Bart’s Retail laat weten dat de Raad van Commissarissen geen brief heeft ontvangen van de franchisenemers en dat de raad er nog steeds vanuit gaat dat het probleem snel uit de wereld is. Löbker was niet bereikbaar voor commentaar.