Winkeliers slepen CBP voor het gerecht

De Raad Nederlandse Detailhandel (RND) sleept het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) voor de rechter. Het college, dat toeziet op de privacywetgeving in ons land, verbiedt winkeliers lichte fraudegevallen in de detailhandel op een zwarte lijst te plaatsen.

De detailhandel is woedend om de maatregel en eist dat hij wordt teruggedraaid. Jaarlijks wordt er in de detailhandel voor ongeveer twintig miljoen euro gefraudeerd. De zwarte lijst, een initiatief van de RND, is bedoeld om winkeliers te waarschuwen voor sollicitanten die fraudedelicten hebben gepleegd bij andere winkels. Ook winkeldieven worden op de zwarte lijst opgenomen. Zij worden door het register vier jaar geregistreerd.

Volgens het CBP mogen winkeliers kruimeldieven niet op de zwarte lijst plaatsen. “De winkeliers hebben zich aan de wet te houden. Wij hebben nadrukkelijk aangegeven dat je niet zomaar alle kleine verduisteringen van een paar tientjes mag registreren”, aldus een woordvoerder van het CBP. Hij benadrukt dat het systeem is bedoeld voor zware fraudegevallen. “Winkeliers maken nu misbruik van het register.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!