Detailhandel boekt 2,6 procent omzetgroei

De detailhandel heeft in augustus 2007 2,6 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Vooral de supermarkten hebben een fors hogere omzet gerealiseerd. De toename van de omzet komt vooral door een groter volume. De prijsstijgingen waren beperkt. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

De foodsector boekte in augustus van dit jaar 6,6 procent meer omzet dan een jaar eerder. Dat is vooral toe te schrijven aan de supermarkten. Die realiseerden een omzetgroei van 7,2 procent. Ook in augustus vorig jaar boekten de supermarkten een flinke omzettoename. De omzet van de speciaalzaken in voedings- en genotmiddelen nam met 3,3 procent toe. De uitkomsten in de foodbranche zijn positief beïnvloed doordat augustus 2007 een gunstigere samenstelling van de koopdagen had dan augustus 2006. Na correctie voor het koopdageneffect resteert nog steeds een duidelijke omzetgroei van ongeveer 4 procent.

De omzet van de winkels in de non-foodsector bleef in augustus nagenoeg gelijk in vergelijking met een jaar eerder. Een aantal branches,zoals de textielsupermarkten en de winkels in bovenkleding,hadden te maken met omzetverlies.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!