Droom managers: eigen zaak

Veel Nederlandse managers dromen van een eigen zaak. Dat blijkt uit een enquête onder het lezerspanel van Management Team. Van de onderzochte managers heeft 75 procent nog geen eigen bedrijf, maar 32 procent droomt er wel over.

Uit het onderzoek komt naar voren dat vooral jongere managers hun eigen bedrijf willen. Veertig procent van de managers tot 39 jaar heeft wel eens nagedacht over een eigen zaak, terwijl het bij managers ouder dan veertig jaar bij 29 procent wel eens kriebelt. Uiteraard is dromen over een eigen zaak niet hetzelfde als de droom daadwerkelijk uit te laten komen. Dan blijkt dat zeker 45 procent van de ondervraagde lezers al eens aan een business- of ondernemingsplan heeft gewerkt. Vooral mannen zijn actief op dit gebied. 47 procent van de mannelijke managers heeft al eens stappen ondernomen in de richting van een eigen zaak tegenover 24 procent van de vrouwelijke managers.

Overigens valt op dat veel managers niet trouw zijn aan de eigen branche. Slechts 40 procent zou een bedrijf starten in de eigen branche, terwijl 52 procent zijn heil elders zou zoeken. De belangrijkste reden om naar een andere branche te kijken is het geldmotief. Geld speelt voor 32 procent van de managers een rol. Het feit dat bij een eigen zaak de financiële zekerheid ontbreekt, is voor 50 procent een reden geen eigen bedrijf te beginnen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!