Filippa K breidt uit

Het Zweedse kledingmerk Filippa K wil zijn schoenencollectie uitbreiden. Als eerste voegt het merk tennisschoenen toe aan haar assortiment. De schoenen worden verkocht in twaalf winkels in Nederland, allemaal kledingwinkels. Als de uitbreiding van de collectie compleet is, is het merk van plan de schoenen ook via schoenenwinkels te verkopen.

De nieuwe sportschoenen van Filippa K zijn gemaakt van leer, suède, satijn en nylon in zwart en wit. Ze zijn leverbaar in een hoge en een lage variant. De prijzen variëren van 170 euro voor de lage variant tot 190 euro voor de hoge. Het is voor het eerst dat het merk sportschoenen op de markt brengt.

“We willen onderzoeken of er op de markt interesse voor is”, zegt Jarno Halbers, verantwoordelijk voor de verkoop van de herencollectie in Nederland. “De leren schoenen die het merk vorig jaar op de markt introduceerde, liepen goed, maar bij sportschoenen is het mogelijk een grotere marge te realiseren”, verklaart Halbers. De uitgebreide collectie zal uiteindelijk acht tot negen herenmodellen bevatten. De dameslijn wordt iets groter, met ongeveer veertien modellen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!