Kledingfraudeurs opgepakt

Een bende kledingfraudeurs is betrapt door de European Anti Fraud Office (Olaf). De malafide organisatie bracht grote hoeveelheden kleding en schoenen illegaal de EU binnen vanuit China. De Europese Unie is zo miljoenen euro's aan importbelasting misgelopen, stelt een Olaf-woordvoerder.

Olaf werkte anderhalf jaar aan het opsporen van de bende, samen met de Oostenrijkse overheid. “De bende, waarvan de leden afkomstig zijn uit China, Hongarije en Oostenrijk, gebruikte verschillende valse bedrijfsnamen om de goederen het land binnen te krijgen. Het duurde een tijdje voordat de omvang van de zaak duidelijk was en we het bewijs rond hadden”, aldus een Olaf-woordvoerder. 

Dit type fraude komt volgens de woordvoerder vaker voor in de EU. “Naar schatting komt er jaarlijks zo'n 600 duizend ton kleding op deze manier binnen. Daardoor loopt de EU jaarlijks voor 200 miljoen euro aan inkomsten mis.” In andere EU-lidstaten zijn soortgelijke onderzoeken gaande. Olaf wil niet zeggen of dat ook voor Nederland geldt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!