Winkeliers willen actie tegen Mastercard

Europese winkeliers willen dat de EU dringend de hoge kosten aanpakt van Mastercard (Maestro) en Visa (V-pay), de enige twee aanbieders van Europese betaalkaarten. De bedrijven rekenen veel hogere kosten dan de nationale betaalsystemen, zonder dat ze efficiënter zijn, aldus de winkeliers.

“Mastercard en Visa hebben daarvoor geen rechtvaardiging kunnen geven”, schrijven de organisaties Eurocommerce en de Europese Ronde tafel van Winkeliers in een brief aan vijf EU-commissarissen. De brief is mede ondertekend door Nederlandse topmannen als Lucas Brenninkmeijer (C&A) en Dick Boer (Ahold).

In Nederland waarschuwt het Platform Detailhandel voor een kostenstijging van vijf naar gemiddeld veertien cent per betaling met een bankkaart, zodra Maestro de norm wordt. “Maak je borst maar nat, als winkelier”, stelt secretaris betalingsverkeer Ilya Bruggeman van Platform Detailhandel Nederland.

Winkels zijn afhankelijk van Mastercard en Visa door de aankomende EU-regel dat bankpassen in heel Europa bruikbaar moeten zijn. De zogeheten Single European Payment Area (SEPA) gaat grotendeels in 2010 in.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!