Macintosh mag Brantano overnemen

De Macintosh Retail Group mag een overnamebod doen op de Belgische schoenenwinkelketen Brantano. De aandeelhouders van de detailhandelsonderneming hebben donderdag met dit plan ingestemd.

Macintosh maakte eerder bekend een bod van 55 euro per aandeel op Brantano te willen uitbrengen. Met het bod is zo’n 158 miljoen euro gemoeid. Brantano beschouwt de overnamepoging als 'vriendelijk'.

Brantano's grootaandeelhouders Mitiska en Sobradis, die samen 56 procent van de aandelen bezitten, hebben toegezegd hun aandelen aan te bieden aan Macintosh. Bij aanmelding van 85 procent van de aandelen doet de retailorganisatie het bod gestand.

Voor Macintosh zou de overname betekenen dat het in één klap een grote speler wordt op de Europese schoenenmarkt. In Nederland is Macintosh al nummer één met 450 schoenenwinkels van onder andere Scapino, Dolcis, Manfield en Invito. Brantano is op dit moment nummer één in België. De definitieve overname, indien die doorgaat, zal eind november, begin december bekend worden gemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!