Overvalbeelden vaker op internet

Winkeliers plaatsen steeds vaker beelden van beveiligingscamera’s online. Op internet zijn regelmatig beelden te zien van overvallers met de vraag of iemand de daders herkent.

De politie is niet blij met de ontwikkeling maar werkt op dit moment wel aan een eigen site voor dadervideo’s. “Ik denk niet dat het goed is als iedereen het recht in eigen hand neemt. In Nederland blijft vervolging in handen van justitie”, aldus Paul Reijenga, landelijk overvalcoördinator bij de politie, in dagblad De Pers. Toch komt ook de politie met een nieuwe site: een soort YouTube met beelden van beveiligingscamera’s. De site zou niet voor iedereen toegankelijk zijn maar alleen voor opsporingsambtenaren. Een deel van de beelden zou per branche beschikbaar kunnen worden gesteld.

Ondanks de kritiek van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP), dat niet gelukkig is met de schending van privacy van de overvallers, komt de nieuwe politiesite er op korte termijn. MKB-Nederland en het Platform Detailhandel zijn wel blij met de site; zij vinden opsporing en preventie belangrijker dan privacy van overvallers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!