'Webwinkels slecht beveiligd'

Het overgrote deel van de Nederlandse webwinkels is niet voldoende beveiligd. Persoonlijke gegevens, zoals naam en adres, kunnen worden onderschept. Dat meldt SSL.nu, een bedrijf dat beveiligingscertificaten voor websites verkoopt.

Bij gebruik van een dergelijk certificaat wordt de informatie die iemand naar een website stuurt, versleuteld verzonden. Ook garandeert het certificaat de identiteit van de webwinkel.

SSL.nu hield bijna zesduizend websites tegen het licht die gebruik maken van iDEAL, een online betaalmethode van de gezamenlijke Nederlandse banken. Het overgrote deel bleek geen gebruik te maken van versleuteling.

Volgens het bedrijf is de betaling zelf wel goed beveiligd: de gegevens, zoals het rekening- of creditcardnummer, worden via een versleutelde verbinding verzonden. Bij 93 procent van de onderzochte webwinkels zijn de stappen die aan de betaling voorafgaan, echter niet beveiligd. Informatie wordt open en bloot over het web verzonden. Kwaadwillenden die het dataverkeer tussen de website en de klant onderscheppen, kunnen de gegevens dan probleemloos inzien.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!