Ondernemers zien kansen in India

Bijna de helft van de Nederlandse ondernemers is bereid om te investeren in India, een van de belangrijkste groeimarkten. Tweederde van de ondernemers vindt het wel lastig om aan specifieke informatie te komen over het Aziatische land. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlands-Indiase Kamer van Koophandel (NICCT) en zakenbank ING Wholesale Banking onder vijfhonderd midden- en kleinbedrijven.

De resultaten van het onderzoek werden gisteren naar buiten gebracht, aan de vooravond van een grote Nederlandse handelsmissie naar India. Zeventig bedrijven en bestuurders van de vijf grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven) vertrekken zaterdag naar het land voor een bezoek van een week. De missie staat onder leiding van staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken). MKB-voorzitter Loek Hermans is delegatieleider.

Volgens Rutger Koopmans van ING Wholesale Banking zien twee op de drie ondernemers mogelijkheden om zaken te doen in India of om er een bedrijf te beginnen. In dat opzicht behoort India buiten Europa tot de drie meest aantrekkelijke landen, samen met China en de Verenigde Staten. Uit het onderzoek blijkt dat 47 procent van de bedrijven in India wil investeren en dat 68 procent moeite heeft om de benodigde informatie te krijgen over zaken als subsidie en investeringsprojecten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!