Primera verkoopkanaal voor voetbaltickets

Gemaksformule Primera is door voetbalbond KNVB benaderd de verkoop van voetbaltickets te organiseren. Dat heeft Primera gisteren bekend gemaakt.

Begin dit jaar kondigde de Nederlandse Staatsloterij aan per 1 juli 2008 te stoppen met de verkoop van voetbaltickets via de eigen organisatie TicketBox. Aangezien de KNVB de komende jaren een soortgelijke dienstverlening in stand wil houden, heeft zij besloten Ticketbox van de Staatsloterij over te nemen.

Diverse organisaties in Nederland zijn hierop door de voetbalbond benaderd om de verkoop van voetbaltickets in de toekomst te organiseren. Uiteindelijk heeft de bond voor Primera gekozen. Op dit moment worden de definitieve contracten uitgewerkt. Binnen de huidige TicketBox-organisatie is Primera, met bijna 400 winkels, al het grootste verkoopkanaal van voetbaltickets in Nederland.

Wilfred de Rooij, manager Facilities van de KNVB, is blij met de uiteindelijke keuze. "Primera is een geoliede organisatie, waarmee wij goede afspraken kunnen maken. Hoewel de online kaartverkoop toeneemt, zijn wij er van overtuigd dat de verkoop van voetbaltickets via Primera-verkooppunten een belangrijk aandeel in de totale verkoop blijft behouden."

Ook voor Primera is het besluit de voetbalkaartjes in het assortiment op te nemen een voor de hand liggende keuze. "Op dit moment is Primera al marktleider in de verkoop van voetbaltickets. Naast voetbaltijdschriften, fanartikelen en de Toto past de exclusieve verkoop van voetbaltickets uitstekend bij onze filosofie onze dienstverlening te blijven verbreden", aldus Gert van Doorn, formulemanager bij de het bedrijf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!