Standaardsleutel kraakt Axa-slot

Met een sleutel die in bijna elke slotenwinkel te koop is, werden gisteren tientallen fietssloten opengemaakt. Dat schrijft de Volkskrant.

Een fluitje van een cent: een Axa-slot openen met een ‘standaardsleutel’, die in vrijwel elke slotenwinkel voor een paar euro te koop is. Dit weekeinde werd bekend dat bepaalde typen sloten van het merk Axa en Abus simpel te kraken zijn met zo’n standaardsleutel. Fabrikant Axa zegt dat circa 200 duizend van de vier miljoen verkochte exemplaren mogelijk onveilig zijn.

Amsterdamse slotenwinkels zijn inmiddels bedacht op misbruik van de sleutels. “Ik verkoop ze niet meer”, zegt Willem Vermeulen van het Sleutelcentrum aan de Middenweg. “Ik heb de afgelopen weken zeker tien jongens hier in de winkel gehad die zo’n sleutel wilden. Het duurde even voordat ik doorhad wat er gaande was.”

Ook de Consumentenbond was gisteren op het Amsterdamse Centraal Station om Axa-sloten aan een test te onderwerpen. De bond vermoedt dat het probleem veel groter is dan fabrikant Axa verkondigt en wil dat aan de hand van deze test bewijzen. “Harde cijfers kan ik nog niet geven maar veel sloten schieten open”, zegt onderzoeker Klaas Nagel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!