Mastercard introduceert nieuwe betaalkaart

Mastercard wil een nieuwe betaalkaart introduceren in Nederland. Het bedrijf is met de grote Nederlandse banken en supermarkten in onderhandeling om volgend jaar met de zogeheten Paypass te kunnen betalen. In Engeland, Zwitserland, Frankrijk en Turkije zijn al Paypassen in gebruik.

De betaalkaart geldt vooral voor kleine betalingen, waardoor het betaalproces snel verloopt. Er hoeft geen pincode ingevoerd te worden en alleen bij betalingen boven een bepaald bedrag hoeft een handtekening te worden gezet. De Paypass kan daarmee een vervanging worden voor de maar matig gebruikte Chipknip.

Currence, eigenaar van de Chipknip, meent dat concurrent Mastercard iets te gemakkelijk claimt volgend jaar al op de Nederlandse markt een internationale opvolger te hebben voor de Nederlandse Chipknip, zo schrijft het Financieele Dagblad. Volgens een woordvoerder van Currence dienen er eerst 240 duizend betaalterminals in Nederland vervangen te worden. "Dat loopt niet zo’n vaart. Die klus duurt zeker tot 2013."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!