eBay voor 30 miljoen euro beboet

eBay is door een Amerikaanse rechter veroordeeld tot het betalen van een boete van 30 miljoen dollar aan MercExchange wegens patentschending. De internetveiling gaat tegen de uitspraak in beroep.

MercExchange bezit diverse patenten op technologieën die naar eigen zeggen door eBay zijn gebruikt. Eén van de onderdelen waarbij patenten zouden zijn geschonden is de “buy it now”-functie van eBay. Volgens een rechter in Virginia heeft eBay de patenten bewust geschonden. Hij heeft het bedrijf daarvoor een boete van ongeveer 30 miljoen dollar (ruim 20 miljoen euro) opgelegd, zo meldt persbureau Reuters.

In een verklaring stelt eBay dat er tegen het vonnis bezwaar wordt gemaakt vanwege procedurefouten, niet vanwege inhoudelijke argumenten. ‘We zijn teleurgesteld over het vonnis en we willen er ook tegen in beroep gaan’, zo laat eBay in een reactie weten. ‘We maken bezwaar tegen enkele procedures en zijn ervan overtuigd dat de rechtbank na het hoger beroep onze argumenten nog eens in overweging zal nemen.’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!