Nieuwe buurtsupers in Achterhoek

Buurtsupers die uit het straatbeeld van dorpen in de Achterhoek zijn verdwenen, lijken bezig aan een comeback. Stichting Radar is van plan een keten van tien tot vijftien kleine supermarkten op te zetten in de Achterhoek.

Momenteel is de stichting in onderhandeling met Spar over de bevoorrading en de specifieke branchekennis. Stichting Radar is een instelling voor mensen met psychische problemen en richt haar pijlen vooral op de Achterhoek. Momenteel heeft Radar een optie op een gebouw in een van de Achterhoekse dorpen. Dit wordt de pilot. Gerard Roerdink, directeur van Radar, verwacht dat het concept spoedig wordt uitgerold over de Achterhoek. “Zoals ik het nu zie, gaat het plan door. We hopen dat we eruit komen met de Spar. Als dat niet lukt, doen we het gewoon zelf.”

Pieter van Heek van de Vereniging Kleine Kernen (VKK) is blij met het initiatief. “Vooral ouderen hebben toch behoefte om in hun eigen dorp boodschappen te doen. Juist ook omdat ze daar bekenden treffen of een praatje kunnen maken.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!