Protest tegen Utrechts uitstalverbod

Winkeliers in de historische binnenstad van Utrecht protesteren tegen het uitstalverbod van reclameborden en andere promotiespullen. Honderden handtekeningen van kleine en middelgrote ondernemers moeten de gemeente op andere gedachten brengen.

Sinds een aantal weken controleert de gemeente streng op uitstallingen. Jarenlang werden grote dummytelefoons voor de zaak en meubels in smalle straatjes nog oogluikend toegestaan, maar dat is nu voorbij. Volgens de gemeente waren maatregelen noodzakelijk omdat de veiligheid in het geding is. "Het is een gevaar voor ouden van dagen die slecht ter been zijn en voor hulpverleners die zich een weg moeten banen langs de obstakels" , aldus een woordvoerster. Ondernemers riskeren een dwangsom, die kan oplopen tot vele duizenden euro's.

Geert Fuhren, eigenaar van meubelzaak De Koperen Bel & De Candelaer, heeft het eerste dwangbevel al binnen. Hij moet zijn spullen binnenhalen anders volgt een boete van 2000 euro. "We maken het alleen maar gezelliger. Toeristen maken hier wel honderd keer per dag een foto zittend op de bank, met op de achtergrond De Dom. Je moet winkeliers juist tegemoet komen in plaats van ze uit te knijpen", aldus Fuhren. Hij heeft intussen bijna 400 handtekeningen opgehaald.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!