AH ruilt vleesvervangers voor luxe vlees

Albert Heijn heeft een fors deel van het vegetarische assortiment uit de schappen gehaald om plaats te maken voor luxe kant-en-klare vleesgerechten. Dierenwelzijnsorganisaties zijn kwaad. Zo is jongerenorganisatie Pink! van de Partij voor de Dieren een e-mailactie gestart voor mensen die hier tegen willen protesteren. Inmiddels heeft dit volgens Pink! al 1600 protestmails opgeleverd.

De organisatie roept Albert Heijn op het assortiment vleesvervangers nog voor de kerst te vergroten. “Kennelijk heeft AH de term parttime vegetariër niet goed begrepen en denkt Albert Heijn vegetariërs rond de kerst over te kunnen halen bij uitzondering vlees te eten. De marktbeweging is een omgekeerde: vleeseters besluiten steeds vaker één of meer dagen géén vlees te eten”, aldus Tom Sprangers van Pink!

“Ook in de kersteditie van Allerhande zijn vrijwel alleen recepten met vlees te vinden. Er staat slechts één vegetarisch recept in het blad. Volgens de website van Albert Heijn moeten hun producten geproduceerd worden met aandacht voor dier en milieu. Het vervangen van vleesvervangers door bio-industrie vlees druist volledig in tegen deze waarden”, gaat hij verder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!