Kroes verbiedt tarieven Mastercard

MasterCard moet stoppen met het doorrekenen van kosten voor internationale betalingen met bankpassen of creditcards aan de bank van de verkopende winkelier. Eurocommissaris Neelie Kroes (concurrentie) heeft die tarieven verboden omdat ze in strijd zijn met EU-regels. Dat is woensdag bekendgemaakt.

Het gaat om de tarieven die MasterCard rekent voor betalingen met bankpassen of creditcards (MasterCard en Maestro) in het buitenland. De winkelier moet hiervoor uiteindelijk zijn bank een vergoeding betalen. Dat leidt tot duurder gebruik van betaalkaarten en niet tot extra efficiency, aldus Kroes.

Het Platform Detailhandel is blij met de actie van Kroes omdat de tarieven die MasterCard rekent voor winkeliers ‘exorbitant hoog’ zijn en het onduidelijk is waar ze nou precies voor betalen. De kosten voor een pinbetaling zijn gemiddeld 5 eurocent, maar in sommige gevallen kunnen de kosten voor de winkel oplopen tot 7 procent. "De hoge transactiekosten worden uiteindelijk door de winkelier doorberekend aan de consument. Banken houden consumenten zo voor de gek, al die extra's zijn niet gratis", aldus het Platform.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!