Mogelijke fusie Campina en Friesland Foods

Zuivelondernemingen Campina en Friesland Foods stevenen af op een fusie. De twee bedrijven voeren hierover oriënterende gesprekken, zo maakten zij woensdag bekend. Als de fusie van de grond komt, ontstaat een onderneming met een gezamenlijke omzet van 8,3 miljard euro. De twee coöperatieve ondernemingen tellen samen ongeveer 22 duizend werknemers.

Friesland Foods en Campina denken met de fusie beter in staat te zijn verdere groei te realiseren. Wat hun consumentenproducten betreft zien de ondernemingen vooral kansen in Europa, Azië en Afrika. Voor de verkoop van ingrediënten aan de voedsel- en farmaceutische industrie zien zij wereldwijd mogelijkheden.

De mogelijke fusie is voor bestuursvoorzitter Tiny Sanders van Campina reden na vijftien jaar afscheid te nemen van de onderneming. Volgens het zuivelbedrijf hebben ‘betrokkenen’ vastgesteld dat ‘meegaan van de heer Sanders naar de nieuwe combinatie niet verstandig is.’ Eind december legt Sanders zijn functie neer. Hij blijft nog wel adviseur van de raad van commissarissen totdat de fusie een feit is.

Friesland Foods produceert onder meer zuiveldranken onder het merk Friesche Vlag en vruchtensappen zoals Appelsientje. Het bedrijf is vertegenwoordigd in meer dan honderd landen. Campina is onder meer eigenaar van merken als Optimel (zuivel) en Milner (kaas). Het bedrijf levert wereldwijd ingrediënten voor de voedings- en farmaceutische industrie.

Lees ook: Retail niet gelukkig met fusie

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!