'Huurprijs toplocaties naar record'

De huurprijzen in de belangrijkste winkelgebieden in Nederland zijn het afgelopen jaar tot recordhoogte gestegen. De grote druk op de markt voor winkelvastgoed dreef de prijs flink op, blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff.

Huurprijzen voor winkelruimte in de topwinkelgebieden stegen met gemiddeld vijf procent, de grootste stijging in zeven jaar. In 2006 bedroeg de groei nog drie procent. Doordat de prijzen in het topsegment het hardst stijgen, zijn de drukste winkelstraten in toenemende mate onbereikbaar voor kleine zelfstandigen.

Vooral de winkelstraten in de grote steden in de Randstad zijn de laatste jaren fors duurder geworden. In Amsterdam en Utrecht zijn bijvoorbeeld de huurprijzen de afgelopen twee jaar met respectievelijk zeventien en vijftien procent toegenomen.

De Kalverstraat in Amsterdam blijft wat huurprijzen betreft de duurste winkelstraat van Nederland. Op twee staat de Haagse Spuistraat, die de laatste twee jaar fors steeg. Ook de Herestraat in Groningen werd volgens het rapport de laatste jaren flink duurder.

De positie van Amsterdam op de Europese ranglijst is ondanks de huurprijsstijgingen niet veranderd. De Nederlandse hoofdstad neemt de achtste positie in, tussen Kiev en Kopenhagen. Volgens DTZ Zadelhoff is Dublin de duurste Europese winkelstad, gevolgd door Londen en Parijs.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!