Extra betalen voor plastic tasje

Voor de nu nog gratis plastic tasjes moet de consument in de toekomst mogelijk geld betalen. Wegwerptassen waarvoor nu al een vergoeding van bijvoorbeeld twintig cent wordt gevraagd, worden dan waarschijnlijk duurder. Dat verwacht het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD).

Anne Kroezen, milieuadviseur bij de organisatie, wijst op de verpakkingenbelasting, die op 1 januari is ingegaan. Hoe meer tassen worden afgegeven, hoe meer belasting er betaald moet worden. “De fabrikant moet die taks betalen, maar belast dat door aan de winkelier”, aldus Kroezen. De detailhandelvereniging adviseert haar leden om het gebruik van plastic tassen te ontmoedigen door de standaardvraag ‘Wilt u er een tasje bij?’ te vervangen door ‘Kunt u zonder tasje?’. “Op die eerste vraag zeggen mensen te makkelijk ‘ja’, terwijl het ook in het belang van de winkelier is om het aantal plastic tassen terug te dringen”, weet Kroezen.

Voor Nederlandse ondernemers is het aanstaande verbod op gratis plastic tassen in China en Australië geen aanleiding met nieuwe maatregelen te komen.

Lees ook: Chinees verbod gratis plastic boodschappentas


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!