Nijpels nieuwe voorzitter Thuiswinkel.org

Ed Nijpels is per 1 mei de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie. Nijpels, oud commissaris van de koningin in Friesland, is aangesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering van de brancheorganisatie op 8 januari in Spant! Te Bussum.

Met het aantrekken van Nijpels als voorzitter wil Thuiswinkel.org haar belangen op het gebied van lobby en belangenbehartiging nog verder versterken. De nieuwe voorzitter zal leiding gaan geven aan een achtkoppig bestuur. Paul Nijhof, CEO van Wehkamp blijft vice-voorzitter van de branchevereniging.

De keuze voor Nijpels als onafhankelijke, externe voorzitter volgt uit het onderzoek dat in 2007 door Berenschot is afgerond in opdracht van Thuiswinkel.org. “De komst van Nijpels als voorzitter markeert een nieuwe fase en past bij de verdere professionalisering van de branche als geheel”, zegt Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org. “Thuiswinkel.org telt inmiddels zo’n 750 leden die het Thuiswinkel Waarborg voeren. De leden van de vereniging zijn verantwoordelijk voor circa 75 procent van de omzet van de Nederlandse thuiswinkelmarkt, die naar verwachting in 2007 4,5 miljard euro omzet bedraagt.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!