Recordomzet voor Bol.com

De Harry Potter- en Sonja Bakker-boeken vliegen als warme broodjes over de toonbank en ook de elektronica is niet aan te slepen. Bol.com wist afgelopen jaar maar liefst zestig procent meer omzet te realiseren.

De omzet kwam uit op 171 miljoen euro tegen 107 miljoen euro in het jaar ervoor. “We zijn veel sneller gegroeid dan verwacht”, aldus Daniel Ropers, sinds 2000 algemeen directeur van het bedrijf. Ook de winst is 'duidelijk een stuk hoger dan verwacht'. Het bedrijf geeft geen concrete winstcijfers.

Bol.com, dat naast boeken en dvd’s onder meer games en consumentenelektronica verkoopt, heeft in alle productgroepen de omzet zien toenemen. Voor het eerst komt minder dan de helft van de omzet uit de verkoop van boeken, waar het bedrijf in 1999 mee begon. De verkoop van elektronica groeide volgens Ropers explosief.

Acht miljoen producten gingen vorig jaar over de virtuele toonbank tegen vijf miljoen het jaar ervoor. Daarmee komt het totaal aantal verkochte artikelen sinds de oprichting in 1999 op meer dan 25 miljoen. “Het meest verkochte boek van vorig jaar was deel 7 van de Harry-Potterreeks. Het eerste afslankboek van Sonja Bakker zou wel eens ons best verkochte boek ooit kunnen zijn”, aldus Ropers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!