S&N om de tafel met Heineken en Carlsberg

De Britse bierbrouwer Scottish & Newcastle (S&N) is in onderhandeling met Heineken en Carlsberg over een overnamebod van 800 pence per aandeel. Dat heeft Heineken donderdag bekendgemaakt.

De Britten verwierpen eerder het indicatieve bod van de twee bierbrouwers van 780 pence per aandeel. De mogelijke verhoging van het bod met twintig pence wordt volledig betaald door het Deense Carlsberg.

Het Britse Takover Panel, dat bemiddelt bij overnames, had eerder bepaald dat Heineken en Carlsberg voor maandagmiddag 21 januari een formeel bod moeten uitbrengen op S&N. De twee brouwers hebben de Britse autoriteit nu gevraagd om uitstel tot donderdagmiddag 24 januari.

S&N heeft zich de afgelopen maanden hevig verzet tegen een overname door Heineken en Carlsberg, en heeft tot drie keer toe een bod afgewezen. Het bedrijf liet bij het vorige bod weten pas om de tafel te gaan zitten met zijn belagers als er een bod van minstens 800 pence op tafel komt. Het consortium bleef ondertussen onderstrepen geen vijandig bod te willen uitbrengen op S&N.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!