‘Betalen per minuut maakt parkeren duurder’

Parkeertarieven zullen naar ongekende hoogten stijgen als consumenten de mogelijkheid krijgen per minuut te betalen in parkeergarages. Dit is Vexpan, het platform voor parkeren in Nederland, van mening. De Vexpan reageert hiermee op een pleidooi van het Platform Detailhandel Nederland (PDN) om automobilisten alleen de daadwerkelijk geparkeerde tijd te laten betalen.

Wim van der Heide, vicevoorzitter van Vexpan, vindt dat het PDN de zaken veel te simpel voorstelt. “Bedrijven die een parkeergarage exploiteren, hebben de tarieven vaak al voor jaren in contracten vastgelegd met de gemeente”, aldus Van der Heide. “Dat gebeurt om op voorhand te kijken of iets wel of niet rendabel is. De investeringen zijn hoog. Een parkeerplaats in een ondergrondse garage kost zo’n twintig- tot zestigduizend euro. Als er dan ineens betalen per minuut wordt doorgevoerd, dan zal de winst flink gaan dalen, of erger.”

Met het rekenen van een uurtarief halen garages per dag zo’n vijftien tot twintig procent meer binnen dan per minuut het geval zou zijn, geeft Van der Heide toe.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!