'Spar is falende fabrikanten zat'

Door problemen tussen inkooporganisatie Superunie en een aantal fabrikanten is de uitlevering van producten 'ronduit slecht'. Dat stelt de Spar Holding in een brief gericht aan de supermarktondernemers van Attent en Spar, zo meldt Distrifood. Het vakblad is in het bezit van de op 9 januari verzonden brief.

"De uitlevering door onze leveranciers is ronduit slecht", stellen de briefschrijvers Jaap Tukker, bedrijfseconomisch directeur van de holding, en commercieel directeur Wim-Jaap Vos. “U moet ervan uit kunnen gaan dat de druk van onze kant op slecht presterende leveranciers erg groot is.”

In de brief wordt niet gesproken over het aantal producenten. Wel geven beide directeuren aan de problemen inmiddels met de directie van Superunie te hebben besproken. Volgens Tukker en Vos zijn de matige prestaties een gevolg van de nieuwe inkoopvoorwaarden, die de leveranciers nopen tot kostenbesparende maatregelen zoals het verlagen van voorraden. Superunie weigert commentaar te geven en kan het bericht zodoende niet bevestigen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!